ورود/ثبت نام

الکل چرب چیست؟

What is Fatty Alcohol?

دسته بندی: رپورتاژ
248 تعداد بازدید
0 تعداد کامنت
تاریخ به‌روزرسانی:
11 مهر 1403
تاریخ انتشار:
11 مهر 1403

الکل های چرب که با نام دیگر الکل های بلند زنجیر نیز شناخته می شود. وزن مولکولی و همچنین جرم مولی بالایی دارند. زنجیره کربنی این خانواده از الکل ها ممکن است از ۶ تا بیشتر از ۲۵ کربن را در خود جای دهد.

الکل چرب

چهار الکل چرب که از نظر اقتصادی حائز اهمیت هستند؛ عبارتند از:

  • لوریل الکل: لوریل الکل که نام دیگر آن دودسیل الکل است؛ ظاهری بدون رنگ و جامد دارد. طی فرآیند هیدروژناسیون متیل استرها و اسید های چرب موجود در روغن نارگیل و دانه نخل این الکل چرب حاصل می شود. شایان توجه است که این الکل با پلیمریزاسیون زیگلر ناتا نیز به دست می آید. از مهم ترین مصارف لوریل الکل می توان به استفاده در شوینده ها، مواد دارویی، افزایش طعم دهنده در مواد غذایی و به عنوان نرم کننده در مواد آرایشی اشاره کرد.
  • میریستیل الکل: ‌پلی گلایکول های اتری هستند که از اتوکسیلاسیون الکل چرب لوریل تولید می گردند. تعداد کربن هایی که در زنجیره کربنی به گروه های اتیلن اکساید، میریستیل الکل متصل هستند متفاوت است.
  • اولئیل الکل: بیش از هر چیزی به دلیل مصارف دارویی و آرایشی و به صورت تخصصی تر موارد پوستی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
  • استئاریل الکل: به طور طبیعی در برخی از بافت های انسانی و حیوانی نیز موجود است. استئاریل الکل یک الکل ترکیبی است که از ترکیب سایر الکل های چرب که حالت جامد دارند تشکیل شده است.

 

بیشتر بخوانید:

 

 

ویژگی های ظاهری و فیزیکی الکل های چرب
الکل چرب مایع روغنی شکل است که بی رنگ می باشد. افزودن و وجود ناخالصی ها در این ترکیبات سبب تغییر رنگ آن ها می شود و از بی رنگ به سمت زرد تمایل می یابند. از آن جا که الکل های چرب مختلفی وجود دارد؛ ویژگی های ظاهری آن ها نیز متفاوت است. به طوری که گروهی از آن سیرنشده و برخی شاخه دار هستند. این الکل ها عموما بویی ندارند. چگالی آن ها کمتر از آب است. دمای ذوب و جوش آن ها با توجه به تعداد کربن های موجود در زنجیره متغیر است. انحلال پذیری خانواده الکل چرب نیز به تعداد کربن موجود در زنجیره کربنی متصل به عامل هیدروکسیل بستگی دارد. هر قدر که این زنجیره طویل تر و بلند تر باشد؛ انحلال پذیری کاهش می یابد اما از آنجا که الکل ها عامل هیدروکسیل را به همراه دارند؛ نسبت به هیدروکربن های هم کربن خود انحلال پذیری بیشتری را دارا هستند.

 

 

اهمیت آنها در صنعت با توجه به خواص شیمیایی
عامل الکلی یا هیدروکسیل موجود در ساختار این ترکیبات سبب می شود قدرت واکنش پذیری در آن ها بالا باشد. محصول تولید شده از این واکنش ها کربوکسیلیک اسید ،استر، آلدهید، اتر، آمین و… می باشند. با افزودن اتیلن اکسید که سبب اتوکسیل دارشدن الکل چرب می شود. موادی با عنوان اترسولفات و اتوکسیلات حاصل می شود که به منظور تولید مواد شوینده به کار گرفته می شود. الکل های چرب در شرایط معمولی و طبیعی در برابر اکسایش مقاوم هستند. مقاومت الکل چرب تا زمانی ادامه می یابد که در محیط اطراف آن ها اکسید کننده های قوی موجود نباشد. به هنگام حضور اکسید کننده های قوی این ترکیبات با اکسیژن موجود در هوا وارد واکنش شده و ترکیب می شوند. محصول این ترکیب اکسیدی آلدهید و کربوکسیلیک اسید می باشد.

 

 

تهیه و تولید الکل های چرب
برای تهیه الکل های چرب راه های متفاوت و متنوعی وجود دارد. الکل چرب تلفیقی از مواد طبیعی است که با چاشنی شیمی ترکیب شده است. به منظور به دست آوردن آنها از دو گروه ماده طبیعی بهره گرفته می شود؛ چربی ها و روغن هایی که منشا گیاهی یا جانوری دارند و با هیدروژنه شدن به الکل چرب تبدیل می شوند.‌ گروه دوم استرهای مومی هستند که از روغن نهنگ به دست می آید و با اثر یک آبکافت ساده یا کاهش سدیم به الکل چرب مبدل می شود. ا‌ز این دو گروه برای تولید الکل های چرب ۱۲ تا ۱۴ کربنه استفاده می شود. برای تولید الکل های چرب بیش از این مقدار از تخم شلغم روغنی یا روغن ماهی استفاده می شود. گاهی برای تولید الکل چرب کاتالیزگرها نیاز به میان می آیند و الکل های چرب سیر نشده را تهیه و تولید می کنند.

بیشتر بخوانید:

تحریریه‌ ی ما در تهیه‌ این محتوای تبلیغاتی (رپورتاژ آگهی) نقش نداشته و مسئولیتی در قبال صحت آن ندارد.

دیگران را با نوشتن نظرات خود، برای انتخاب این محصول راهنمایی کنید.

لطفا پیش از ارسال نظر، قوانین زیر را مطالعه کنید:
  • فارسی بنویسید و از کیبورد فارسی استفاده کنید. بهتر است از فضای خالی (Space) بیش‌از‌حدِ معمول، شکلک یا ایموجی استفاده نکنید و از کشیدن حروف یا کلمات با صفحه‌کلید بپرهیزید.
  • نظرات خود را براساس تجربه و استفاده‌ی عملی و با دقت به نکات فنی ارسال کنید؛ بدون تعصب به محصول خاص، مزایا و معایب را بازگو کنید و بهتر است از ارسال نظرات چندکلمه‌‌ای خودداری کنید.
  • بهتر است در نظرات خود از تمرکز روی عناصر متغیر مثل قیمت، پرهیز کنید.
  • به کاربران و سایر اشخاص احترام بگذارید. پیام‌هایی که شامل محتوای توهین‌آمیز و کلمات نامناسب باشند، حذف می‌شوند.
  • از ارسال لینک‌های سایت‌های دیگر و ارایه‌ی اطلاعات شخصی خودتان مثل شماره تماس، ایمیل و آی‌دی شبکه‌های اجتماعی پرهیز کنید.
برای ارسال کامنت باید عضو سایت باشید. برای ثبت نام / ورود به سایت کلیک کنید.